witlof soep.jpg

Witlofsoep

met mascarpone

Hmmmm soep!

Recept voor 4 porties

Wat heb je nodig:

6 stronken witloof (800gr)
2 uien
1 teentje look
1 blokje groentebouillon

1el boter
250gr mascarpone

Peper en zout

Hoe maak je het:

Smelt boter in een pot en stoof ui en look glazig.
Voeg het in stukjes gesneden witloof toe en laat even meestoven.
Overgiet met 1 - 1,5 liter water. Breng rustig aan de kook.

Voeg kruiding en bouillonblokje toe.
Haal van het vuur en mix de soep.

Net voor het opdienen, voeg de mascarpone toe. 
Eventueel nog even mixen, naar eigen smaak.
 

TIP;

Maak een grotere portie, je kan deze soep een paar dagen bewaren, wel best ZONDER de mascarpone (kans op schiften). Voeg de mascarpone erbij na het opwarmen van de soep. 

Ook lekker met gerookte zalm....

© Copyright 2020 door Coach & Kook. - alle rechten voorbehouden
Dit is een project onder Co & Go!
Activiteitencoöperatie Vlaams-Brabant cvba-so – Interleuvenlaan 62 – 3001 Heverlee
BTW BE 0896.756.090 – RPR Leuven