pannenkoeken.jpg

Mascarpone pannenkoeken

Iedereen lust pannenkoeken!

En deze kan je met dit recept heerlijk koolhydraatarm maken.

Recept voor +/- 15 pannenkoeken

Wat heb je nodig:

1 pot mascarpone, 250gr
6 eieren

Roomboter of Ghee

Optioneel:
Voor zoete versie:

Stevia of erythritol naar smaak
Paar druppels vanillearoma of kaneelpoeder


Voor een hartige versie:
Voeg wat kruiden toe, peper, zout, Cayenne, paprika….

Hoe maak je het:

Meng mascarpone en eieren goed door mekaar met een garde tot dat je geen klonters meer ziet in beslag.

Verhit een antikleefpan en voeg wat vetstof toe.

Bak dunne pannenkoekjes.

 

Wacht met omdraaien van de pannenkoek tot ze mooi gekleurd zijn, dan draaien ze makkelijker om met een spatel.

De pannenkoeken kan je een paar dagen bewaren in de koelkast. 

 

TIP:
Deze pannenkoekjes kan je ook vullen naar keuze: met salade, komkommer, roomkaas met kruiden, kip… Zo krijg je een lekkere tortilla. Ook makkelijk mee te nemen als lunch.


Kinderen: Beleg deze pannenkoekjes met hun lievelingsfruit voor een lekker ontbijt.

© Copyright 2020 door Coach & Kook. - alle rechten voorbehouden
Dit is een project onder Co & Go!
Activiteitencoöperatie Vlaams-Brabant cvba-so – Interleuvenlaan 62 – 3001 Heverlee
BTW BE 0896.756.090 – RPR Leuven