zucchini-2054835_1280.jpg

Koolhydraatarm

gezond

Geen dieet, maar een manier om gezond en vol energie door het leven te gaan.

Coach & Kook

Voedingsconsulent

Afslanken

Keto

 

Levensstijl

Of je nu op zoek bent naar een plan om gewicht te verliezen, of ondersteuning nodig hebt om je huidige gewoonten te vernieuwen, Coach & Kook, de coaching voor iedereen die op zoek is naar een gezondere levensstijl.

De ontwikkeling van de landbouw en de komst van onze moderne cultuur zorgde ervoor dat de mens veel meer zetmeel en geraffineerde suikers ging eten, koolhydraten dus. Ons lichaam is echter niet in staat om grote hoeveelheden koolhydraten te verwerken en te gebruiken voor energie. Dit heeft geleid tot diabetes en obesitas.

Gewicht proberen te verliezen door jezelf uit te hongeren? Nadien terug eten zoals voorheen, heeft als gevolg dat die verloren kilo’s er gewoon terug bij komen, het gekende yo-yo effect. 
 

De koolhydraatarme levensstijl is een manier om gezond en vol energie door het leven te gaan. In essentie focust de ketogene levensstijl op echt voedsel vol gezonde vetten, de nodige eiwitten en weinig koolhydraten. Dit zorgt ervoor dat het lichaam overschakelt van het verbranden van koolhydraten (suikers) naar het verbranden van vetten (ketonen) voor energie.

Ook meer en meer, krijgen Diabetes Type 2 patiënten, van hun huisarts te horen krijgen dat ze een koolhydraatarm dieet moeten volgen. Diabetes Type 2 ontwikkelt zich, wanneer het lichaam insuline niet goed kan gebruiken of onvoldoende insuline aanmaakt. Insuline heb je echter nodig om koolhydraten uit voeding te verwerken, nadat die zijn omgezet naar suikers (glucose) in je bloed. Dus dat als je minder koolhydraten gaat eten, en er automatisch minder glucose in je bloed komt, is dit voor mensen die diabetes Type 2 hebben natuurlijk meteen goed nieuws.

We zijn vaak zo gefocust op alles wat we niet mogen eten, dat we vergeten dat er nog zoveel is dat we WEL kunnen eten. En dat wat we WEL kunnen eten is ook voeding waarmee je je lichaam voedt en voorziet van alle waardevolle voedingsstoffen. 
En weet dat als je eenmaal weer een gezond ritme te pakken hebt, jouw lichaam ook minder snel gaat vragen om ongezonde voeding.

Jouw gezondheid doet er toe! Samen werken we eraan!

aboutME

Na 20 jaar te hebben gewerkt in de bedrijfswereld, besloot ik na de geboorte van mijn zoontje mijn leven een hele andere wending te geven. Mijn wending.

Ik volgde een opleiding als voedingsdeskundige maar merkte dat het klassieke dieet niet alles kon bieden wat ik zocht.

Al snel werd duidelijk dat de koolhydraatarme keuken, een levensstijl was, waar ik echt achter stond.

Ik was gebeten door de “Keto” manier van leven en verdiepte me in deze materie.

De stap werd gezet naar een eigen praktijk, en hoop nu veel mensen te kunnen inspireren en begeleiden.

 

Ingrid

 

Verandering...

Toe aan verandering en wil je écht verschil maken? Maar weet je niet hoe? Of waar je moet beginnen?

Ik focus op de lange termijn en mijn werkwijze richt zich vooral op de praktijk, veel kooktips en de persoonlijke situatie. Ik leer je nieuwe voedingsgewoontes ontwikkelen en laat je tot inzichten komen die de kans op succesvol behoud van jouw resultaten drastisch verbeteren.

Green Goodness_edited.jpg

Focus...

Educatie over voeding kan de sleutel zijn tot een gelukkiger en gezonder leven. Als coach biedt ik hulpmiddelen en technieken om je te helpen een meer evenwichtige en bevredigende levensstijl te bereiken.

Na een aantal gepersonaliseerde sessies, word je bijzonder handig in het maken van de beste voedselgerelateerde beslissingen voor je gezondheidsbehoeften.

 

Persoonlijke Begeleiding

Momenteel is de praktijk gesloten wegens heropflakkering van het Corona virus.

Veiligheid staat hier altijd voorop.

Online begeleiding is wel mogelijk.

Image by Kara Eads

Online begeleiding via mailbox

'Start to KETO' programma met begeleiding op afstand, alle informatie in uw mailbox. Vaste prijs voor 4 weken begeleiding: startgids, informatie, recepten, voedingslijsten en een antwoord op uw vragen.

1.jpg

een gezonderejij

Start vandaag met werken

aan je gezondheid!

asparagus-5038254_1280.webp
strawberries-1339969_1920.jpg

"To fall in love with yourself

is the first secret to happiness"

 

CONTACT

ME

Coach & Kook

Ingrid Vandroogenbroeck

Terwilgenstraat 71

3150 Wespelaar (Haacht)

coachenkook@telenet.be

  • Facebook
  • Instagram

VISIT

Me

Openingsuren

Ma-di-do-vrij 9:30 - 18:00

Woe & za 9:30 - 12:00

Zondag gesloten

ask

me

 
 

© Copyright 2020 door Coach & Kook. - alle rechten voorbehouden
Dit is een project onder Co & Go!
Activiteitencoöperatie Vlaams-Brabant cvba-so – Interleuvenlaan 62 – 3001 Heverlee
BTW BE 0896.756.090 – RPR Leuven