boterkoekjes.jpg

Boterkoekjes

Heerlijke koekjes van amandelmeel.

+/- 30 koekjes

Wat heb je nodig:

125 gr roomboter

150 gr amandelmeel

65 gr erythritol *

1 tl vanille aroma

2 eiwitten

1 tl wijnsteenbakpoeder

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 175°

Laat de boter zacht worden, eventueel even in de microgolf

Meng de boter met het amandelmeel, erythritol, vanille en bakpoeder.

Klop de eiwitten op en spatel onder het deeg.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak kleine hoopjes van het deeg en leg deze op het bakpapier.

(Lukt snel als je 2 koffielepeltjes gebruikt om bolletjes te maken)

Bak gedurende +/- 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Laat de koekjes afkoelen, dan worden ze krokant.

Wil je graag chocoladekoekjes? Meng dan 2 el ongezoet cacaopoeder onder het deeg.

* Erythritol komt van nature voor in sommige vruchten, paddenstoelen en gefermenteerde producten zoals kaas. Erythritol is een uitstekende vervanger voor geraffineerde suikers en andere zoetstoffen. Arm in calorieën en licht verteerbaar.

Deze zoetstof wordt verkregen via een natuurlijk fermentatieproces. Erythritol heeft een mild-zoete smaak en fijne textuur. Bovendien beïnvloedt deze suikervervanger de bloedsuikerspiegel niet. Dit maakt van erythritol een uitstekend alternatief voor diabeten. Kies wel steeds voor kwaliteitsvolle erythritol.​

© Copyright 2020 door Coach & Kook. - alle rechten voorbehouden
Dit is een project onder Co & Go!
Activiteitencoöperatie Vlaams-Brabant cvba-so – Interleuvenlaan 62 – 3001 Heverlee
BTW BE 0896.756.090 – RPR Leuven