bloemkool.jpg

Bloemkoolrisotto

Bloemkool risotto, romig door lekkere Parmezaanse kaas, want risotto zonder kaas kan natuurlijk niet! 

Dit koolhydraatarm recept zet je zó op tafel.

Recept voor 2 personen.

Wat heb je nodig:

400 gr bloemkoolrijst

1 sjalot
1 teentje look
50 gr geraspte Parmezaan
150 ml water

Bouillonblokje, kip of groenten
2 el olijfolie
Peper

Dit kan ook:
Vervang het water door 150 ml room voor een smeuïger resultaat.

Hoe maak je het:

Stoof sjalot en look in de olijfolie glazig.
Voeg de bloemkool toe en laat even mee stoven.

Overgiet met water en voeg bouillon toe.
Roer tot bloemkool water heeft opgenomen.

Voeg de Parmezaan toe.
Kruid met peper naar smaak.
Let op, Parmezaanse kaas al zout, niet meer toevoegen.

 


Lekker bij gebakken kip of maak er een feestelijk gerechtje mee met gebakken St-Jacobs vruchten of enkele sneetjes gerookte zalm.


Voeg eventueel extra gebakken champignons toe naar smaak.

© Copyright 2020 door Coach & Kook. - alle rechten voorbehouden
Dit is een project onder Co & Go!
Activiteitencoöperatie Vlaams-Brabant cvba-so – Interleuvenlaan 62 – 3001 Heverlee
BTW BE 0896.756.090 – RPR Leuven